Els ràngers i noies guia tornem a ser aquí!
Com que sabem que us moriu de ganes de saber què carai hem estat fent tot aquest primer trimestre, ara us ho explicarem!

Després de l’excursió a Santa Lena (que us la vam explicar a l’anterior article!), tocava organitzar-nos! És per això que vam fer les patrulles i vam repartir-nos els càrrecs i les responsabilitats: el/la tresorer/a, l’activista, el/la portaveu, el/la metge/ssa i el/la cuinera.

El següent cap de setmana ja eren fires i com no pot fallar, vam anar a veure l’ambient. Allà vam poder fer algunes activitats ben divertides: gimcana per Girona tot descobrint les llegendes més conegudes de la ciutat com la Cocallona, les mosques de Sant Narcís o la bruixa de la Catedral. Un cop les descobríem, calia que les representéssim i ho gravéssim! Van sortir vídeos molt i molt xulos i molt divertits, algun dia us els ensenyarem…
Encara a Girona, vam tenir temps de qüestionar-nos els contes que des de ben petits ens han explicat. Així doncs, vam intentar reescriure La Caputxeta Vermella, la Ventafocs, la Rateta que escombrava l’escaleta en clau de gènere i evitar estereotips i micromasclismes, sempre presents.

Llavors, per disponibilitat de caps (Assemblea de Girona i AGO -Assemblea General Ordinària), vam haver de fer cau al matí i un cap de setmana vam haver d’anul·lar el cau. Però encara vam tenir temps de veure com ens enganyen les aparences de les persones i que tenim molts prejudicis pel color de pells, edat o gènere.

Ja a les acaballes del novembre -s’acosta el Gran Recapte del Aliments-, vam fer una descoberta per fer-nos una idea del que valen els aliments que mengem cada dia. Ens vam conscients que no podem malbaratar el menjar i que cal ajudar a tothom que no s’ho pot permetre. Vam decidir participar activament com a voluntaris al Gran Recapte dels Aliments al nostre poble.

Finalment, va arribar el primer cap de setmana de desembre. El vam començar divendres al vespre amb una sessió de pel·lícula i crispetes al cau. L’endemà al matí vam participar a les jornades del Ter que es feien a la Burés. Vam aprendre un munt de coses sobre ocells i vam poder construir un niu de fusta que anirem a penjar al bosc. A la tarda, després d’haver tornat a cuinar-nos el nostre dinar (un puré deliciós), vam anar al MaxiDia per a participar en el gran recapte d’aliments. Allà ens vam distribuir en grups i vam ajudar a explicar a la gent en què consistia i a classificar els aliments per grups. Ens va encantar!!!

Ja veieu que els R/NG1 ho estem petant! Seguiu-nos de ben aprop!

Ràngers i Noies Guia