Com ja us vam explicar, el primer mes vam inaugurar “La Secta dels Mitocondris”, vam descobrir el Kinball, vam conèixer la primera llum i vam anar al Far! Però… que més hem fet durant el trimestre?

Després d’anar el far (i sent barraques de Girona) el següent cau havia de ser relaxat. Així doncs, vam mirar la pel·lícula “KIKI, el amor se hace” que ens va permetre parlar de sexe tot rient i menjant crispetes.

El cap de setmana següent vam anar d’excursió tot el dia a Girona aprofitant que eren les Fires de Sant Narcís. El matí vam tenir l’oportunitat de participar en la jornada “Tastets de Natura i Voluntariat Ambiental” a les Ribes del Ter organitzada per la Sorellana, una associació que té com a objectiu promoure l’educació ambiental. Allà, vam identificar diferents espècies de plantes, vam col·laborar en la neteja de la zona propera al riu i ens van ensenyar el procés d’anellament amb els ocells de la zona. A la tarda, vam fer una descoberta per tot Girona, interactuant amb diferents tipus d’habitants i visitants de la ciutat. Fins i tot, vam participar en el Karaoke de Vista Alegre i vam presenciar un espectacle molt peculiar sobre les diferents etapes de la vida. Finalment, vam preguntar a les diferents barraques de la Copa en què invertirien els beneficis de la barraca per decidir on comprar el sopar. Vam decidir comprar al sopar a la barraca de la penya Doble Set que destinen als beneficis a ajudar les persones que pateixen una discapacitat funcional.

El següent caus vam tractar temes molt interessants. Per una banda, el feminisme, la diversitat d’identitats i expressions de gènere i la diversitat d’orientacions sexuals. Vam analitzar críticament diferents situacions per adonar-nos que el masclisme està molt arrelat en la nostra societat patriarcal i androcèntrica. Vam conèixer diferents testimonis ben peculiars i enriquidors que no encaixaven en les normes i el binarisme establert. D’altra banda, vam reflexionar sobre les diferents situacions econòmiques presents actualment i com podem combatre la pobresa. En aquesta línia, vam treballar diferents aspectes del recapte d’aliments i vam participar-hi el dissabte 1 de desembre.

 

 

Finalment, del 6 al 8 de desembre vam anar a fer un tall de camí de ronda, Lloret de Mar – Blanes – Calella. La primera nit la vam fer en el cau de Blanes i la segona en el cau de Calella. A l’excursió vam poder conèixer una segona llum, l’Elisenda, amb qui vam descobrir l’Epilèpsia, des d’un punt de vista científic i humà. Vam començar a perfilar el projecte d’enguany, que sembla que estarà íntimament lligat amb les llums. Vam jugar a volei a la platja inventant-los la xarxa, unint entre dos pals tots els fulards!! Després ens vam banyar, sí, en ple desembre! (Creiem que en alguns ens va passar factura la setmana següent…). Vam fer una vetllada per identificar, compartir i superar les nostres pors. Vam treballar l’assertivitat, la comunicació i el treball en equip.

I es que aquests tres dies no vam parar de reflexionar, caminar, fer, jugar, riure, netejar, cantar, aprendre, descobrir, descansar, desconnectar, repensar, viure, ballar, escoltar, compartir, debatre, ajudar, utilitzar el transport públic i deixar tots els racons millor de com ens els vam trobar! Això és el que fem i seguirem fent els mitocondris!!!

 

 

 

Categories: P/C