La història d’aquest joc típicament Anglesenc, es remunta als primers anys d’existència de l’Agrupament.

Un grup de gent, va començar a jugar a un joc de soldats i reis a “La Doma” que és el pati de la Rectoria d’Anglès, al costat dels antics locals de l’Agrupament.

 Amb el pas dels anys, aquell petit pati, ha sigut el “Camp oficial” del Joc d’Escuts, tot Anglesenc o Anglesenca ha passat algun cop per aquell pequliar pati, amb línies divisòries que molts es pensen que hi són per jugar a fútbol, però si agafem les normes i mirem aquell terra veiem que està fet a la mida per poder desenvolupar el joc d’escuts sense cap mena de problema!

 Si parlem amb les primeres persones que van formar part de l’Agrupament, ens diuen que no saben quina generació va començar a jugar-hi, tots recorden haver-hi jugar i haver ensenyat el joc amb les mateixes normes que juguem ara, més de 50 anys més tard.

 Així doncs estem parlant que aquest joc, malgrat els anys encara el mantenim igual que el primer dia, amb escuts i pilotes noves per tal de poder conservar els primers escuts de la història ja que per nosaltres això forma part d’un dels tresors més grans de l’Agrupament.

Aquest joc el podem anomenar un joc que passa de generació en generació; ja que sempre ha passat de Caps a nens, i quan els nens han sigut Caps del mateix Agrupament l’han passat als nens i nenes de la seva unitat, i així ha anat passant de generació en generació i ha anat perdurant al llarg del temps.

Des de aquí volem donar les gràcies a totes les persones que d’una manera o d’una altre van ajudar a que avui encara puguem jugar aquest joc.