Els PiC’s hem començat l’any amb moltes ganes i motivació!! Durant el primer cau vam conèixer el Mossèn, vam netejar el campanar i vam preparar les visites de l’Església i del campanar que realitzàvem el següent cap de setmana per celebrar la Fira de Sant Antoni. En les visites, recordàvem alguna història i llegenda d’Anglès, coneixíem el campanar i gaudíem de les vistes del poble des del punt més alt del campanar. A part, vam ajudar als comerços en el sorteig dels premis regals de 50€ que repartia cada botiga en el seus clients.

 

 

El següent cap de setmana vam anar d’excursió a Santa Coloma de Farners i vam jugar al Kubb, un joc que ens van deixar l’AEiG Roca Guillera i que és molt divertit!! Després, vam pujar al Castell de Farners i, finalment, vam arribar a Argimont on faríem nit i compartiríem amb els RiNG’s 1 del nostre cau (encara es van portar prou bé…). Un cop dalt, vam fer uns jocs per reflexionar sobre valors com la comunicació, el treball en equip, el lideratge, la iniciativa, la confiança… Per sopar, ens vam posar per parelles o trios per gaudir d’una estona tranquil·la i conèixer-nos millor. Abans d’anar a dormir, vam escoltar el bona nit de les estrelles preparat i dinamitzat per en Ferriol un amant de l’univers.

El dia 2 de febrer ens vam reunir tot Caucònia, per celebrar el dia del projecte. La primera part de la jornada consistia en reproduir les diferents fases del projecte mitjançant la tria i realització d’un joc. La segona part, les unitats vam aprofitar per avançar en el projecte i explicar-lo a la resta d’unitat. Enguany, el nostre projecta està inspirat amb l’eix d’animació del curs. Estem parlant de les llums, unes persones meravellós que les seves experiències ens fan créixer com a persones, ens fan reflexionar i agafar energies per aconseguir un món millor, per a elles, per a nosaltres i per a totes! Així doncs, el projecte consistirà en presentar les llums al poble i treballar diferents temàtiques perquè tots hi puguem posar el nostre granet de sorra. De seguida us passarem més informació, però ja us podem avançar que la data assenyalada serà el diumenge 2 de juny a la tarda, així que guardeu-vos el dia!!

El següent cap de setmana ens esperava una nova llum, la Chiraf, una noia musulmana i catalana. Com s’entén això?? Dons aquesta llum és de família musulmana però ella ha nascut a Catalunya. Us convidem a reflexionar… Si una noia ha nascut a Catalunya però la seva família son immigrants, que és? Aquí a Catalunya se la considera musulmana immigrant i al Marroc catalana immigrant? Així doncs, d’on és, realment, ella? La Chiraf ens va convidar a la mesquita i ens va fer unes classes d’àrab on vam aprendre l’abecedari i a escriure el nostre nom.

 

El diumenge 17 de febrer vam fer molta feina i vam gaudir-lo molt! Primer, vam quedar per esmorzar a la Rulla per agafar forces, TOT PAGAT. Perquè? O gent, recordeu que vam estar molt actius per la Fira de Sant Antoni? Doncs el voluntari sempre, d’alguna o altra manera, és recompensat!! Moltes gràcies Ajuntament i comerços per aquest detall!! Sempre a punt pel poble i la seva gent! Més tard, vam conèixer dos noves llums que ens van il·luminar amb les seves històries: la Laia, l’Alan i algun dels seus familiars. No us volem fer SPOILER del que us explicaran el dia del projecte (2 de juny!), així que només us direm que són adorables, formen part del col·lectiu trans i són unes lluitadores!

Per acabar d’arrodonir el dia, vam fer algunes activitats amb els PiC’s de la Cellera i vam anar a veure una obra de teatre: DESPULLA’T, a càrrec dels joves de Riudellots de la Selva.

I som-hi altre cop, excursió conjunta d’agrupament a els Arcs (Olot) per celebrar la diada del pensament. Quin cap de setmana, no vam parar!! Que si gimcanes, que si reflexions, que si jocs de nits amb emocions malvades perseguint-nos que si bona nits d’escoltisme i guiatge… Vam acabar-lo, com no podia ser d’altra manera, amb un dinar de germanor amb les famílies. Bufet lliure assegurat!!

Una altra data assenyalada que teníem tots apuntats al calendari també arribava, el 8 de març, el dia internacional de la dona. Així doncs, aquest cap de setmana vam fer activitats per treballar el gènere i reflexionar sobre la situació actual. També vam anar a veure una altra obra de teatre, “Mentiders”, una comèdia d’Anthony Neilson. Quanta cultura tu!!

I d’excursió en excursió, ja som a Santa Lena. Allà vam treballar, sobretot, les relacions familiars. Sí, una de les relacions més complexes que tenim els humans oi? Però val la pena cuidar-les i pensar com volem que siguin, i si no ens agrada com són, mirar de fer el possible per aconseguir el canvi que volem! Quantes emocions i plors, que bé! El següent dia vam tornar per Santa Brígina, on vam connectar amb l’entorn natural amb tots els sentits. L’escalfor del sol, la cançó dels ocells, al brisa del vent, el xiuxiueig dels insectes, el nostre propi respirar i bategar, l’olor de la natura… Meravellós!

La segona part en breus. SPOILER: sexualitat femenina, trastorns alimentaris, llac de Banyoles, projecte, campaments, FIGA… uiui, no us ho perdeu! Estigueu pendents de la web!!

Ens veiem, sempre a punt!!

 

 

Categories: P/C