Imma Boj. 55 anys. En fa 3 li van diagnosticar un càncer de còlon, que ja ha superat. Va fer quimioteràpia amb un fàrmac experimental, moltes sessions de radioteràpia i, finalment, la van intervenir quirúrgicament.

L’etapa de la cirurgia també va ser complexa. En el càncer colorectal, un cop feta l’operació, es fa una ostomia, una falsa sortida per als excrements que s’instal·la a la panxa per inhabilitar l’activitat del recte de forma temporal o permanent, segons els casos. En el seu va ser possible fer una reconstrucció de les dues parts del còlon tallades i, per tant, l’ostomia va ser temporal. “Menjo de tot, treballo a jornada completa, viatjo i he recuperat pràcticament la vida que tenia abans del dia.

Tot i el xoc que representa rebre una notícia com aquesta, l’Imma, des del començament, va tenir tot el suport de l’equip mèdic. “Amb la distància i els bons resultats, soc encara més conscient que, tot i que la por em tenia paralitzada en aquell primer moment, el que passava al meu voltant estava mesurat al minut, les visites, els temps d’espera, l’atenció mèdica i familiar…”

“La inversió en investigació és imprescindible. Només cal veure com s’ha reduït la mortalitat en malalts de càncer i la millora dels tractaments, gràcies a aquesta investigació.”