La transició política va portar canvis a nivell social, però també relacional. L’escoltisme a Anglès s’anava consolidant, amb prop de 10 anys d’experiència es va convertir en una opció d’oci pels infants i joves del municipi. Però al mateix temps de passar-ho bé, a nivell català, s’anaven fixant les bases educatives de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. A poc a poc, i sense l’amenaça de la dictadura, es va anar perfilant un moviment global on Anglès també hi tenia lloc.

Els companys que van viure aquesta dècada, quan se’ls pregunta què han après al moviment escolta contesten que haver participat un anys a l’escoltisme els va ajudar a ser més solidaris, a tenir esperit de servei i a respectar els altres. Coincideixen en afirmar que també ha estat una bona teràpia de riure, una manera de créixer com a persona i d’adquirir capacitat d’adaptació a diferents entorns.

També marcats per l’època que els va tocar viure expliquen que va ser una bona oportunitat de conèixer el país com a nació i que tots junts es van configurar una manera d’entendre la vida.

Categories: